Riktigt dyra kort

Hockeykortsamlande är inte bara en hobby för entusiaster utan också en passion som kan vara väldigt lönsam. Vissa hockeykort har uppnått ikonstatus och har sålts för astronomiska summor på auktioner runt om i världen. Här tar vi en titt på några av de mest eftertraktade hockeykorten genom tiderna, från legendariska spelare som Wayne Gretzky till Mario Lemieux.

Gretzky’s Rookie Card: Den ultimata skatten

Ingen lista över eftertraktade hockeykort skulle vara komplett utan Wayne Gretzkys rookie card. Utgivet 1979 av O-Pee-Chee, är detta kort en riktig ikon inom samlarvärlden. Med Gretzkys otroliga karriär och rekordbrytande prestationer är hans rookie card en dröm för många samlare. Det har sålts för hisnande summor och är en symbol för hockeyhistoria.

Mario Lemieux’s Rookie Card: En stjärna föds

En annan ikonisk spelare vars rookie card är mycket eftertraktat är Mario Lemieux. Utgivet 1985 av O-Pee-Chee, representerar detta kort början på en fantastisk karriär. Lemieux var en mästare på isen och hans rookie card har blivit en symbol för hans framgångar och inflytande på sporten. Det har sålts för betydande belopp och fortsätter att vara en skatt för samlare världen över.

Bobby Orr’s Rookie Card: En legend i sin egen klass

Bobby Orr, en av de bästa backarna genom tiderna, har också ett mycket värdefullt hockeykort. Hans rookie card, utgivet 1966 av Topps, är en äkta klassiker. Orr revolutionerade backpositionen och hans karriär var fylld av utmärkelser och triumfer. Detta gör hans rookie card till en av de mest eftersökta och värdefulla korten bland samlare.

The ”Holy Grail”: T206 Honus Wagner-kortet

Även om det inte är ett specifikt hockeykort, kan vi inte ignorera T206 Honus Wagner-kortet när vi pratar om eftertraktade sportkort. Detta kort har uppnått mytisk status inom samlarvärlden och har sålts för hisnande summor. Trots att det släpptes för över 100 år sedan (1909-1911), förblir det en ikon och en av de mest sällsynta och värdefulla sportkorten någonsin.

Nyare ikoner: Sidney Crosby och Connor McDavid

Inte bara de äldre legenderna har värdefulla kort. Även dagens stjärnor har skapat sin plats i samlarvärlden. Hockeykort som föreställer spelare som Sidney Crosby och Connor McDavid har blivit mycket eftertraktade. Dessa spelares talang och framgångar har gjort deras kort till objekt av stor värde och intresse bland samlare.

Hockeykortsamlande är en spännande hobby som kan kombinera passion för sporten med potentiell ekonomisk vinning. Oavsett om du är en dedikerad samlare eller bara fascineras av världen av hockeykort, är dessa eftertraktade kort ett bevis på den historiska betydelsen och det sentimentala värdet som de har för fans runt om i världen.